Categories: Autoleningen

Wanneer u uw nieuwe wagen – of occasie – wenst te financieren met een autofinanciering, dan is het een goede zaak om eerst even te kijken wat allemaal mogelijk is. Veelal zal de autohandelaar u een voorstel met betrekking tot de financiering van de wagen kunnen doen. Deze autohandelaar werkt dan samen met een financiële instelling en zo doen ze de consument vaak een interessant voorstel. Uiteraard is het niet zeker of dit wel het beste voorstel is.

Goedkoopste Autolening In Belgie

Wanneer u een nieuwe wagen wenst aan te kopen, dan moet u in bepaalde gevallen ook kijken voor financiële hulp. In België is de autofinanciering namelijk een gegeerd krediet. Het is een lening op afbetaling met een specifiek doel, namelijk het aankopen van een auto (nieuw of tweedehands). Bankinstellingen moeten voor deze lening strikte regels opvolgen. De looptijd van de lening hangt af van het bedrag en de kostprijs wordt uitgedrukt in een cijfer, het jaarlijks kostenpercentage. Bij de keuze spreekt het voor zich dat u rekening houdt met verschillende factoren (is het een nieuw voertuig? Wat is het aankoopbedrag? Hoeveel kunt u maandelijks aflossen?. …).

De goedkoopste autolening van België kunt u vinden door zelf wat rond te kijken. Op de site van de verschillende aanbieders is het steeds mogelijk om een autolening simulator te gebruiken. U geeft in hoeveel u wenst te lenen en welke type lening (nieuwe wagen, tweedehands, milieuvriendelijke wagen, …) u wenst. De simulator zal dan automatisch een aantal berekeningen doorvoeren en u weet dan ook meteen hoeveel het autokrediet van desbetreffende instelling u gaat kosten. Het is nu de bedoeling dat u dit ook doet bij andere aanbieders. Telkens bent u zelf in staat om zelf te berekenen hoeveel u maandelijks zou moeten aflossen. De aanbieder die u het laagste jaarlijks kostenpercentage kan garanderen biedt dan ook de goedkoopste autolening van België aan.

Als consument is het altijd de bedoeling om de goedkoopste lening te vinden. Banken willen dan weer winstoptimalisatie zien en willen bijgevolg winst maken. Tegenstrijdige belangen dus. In België zijn er vele aanbieders van deze lening op afbetaling en allen hanteren ze andere tarieven. Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste autolening, dan is het een verstandige zaak om eens te informeren bij verschillende financiële aanbieders. Aangaande de autofinanciering is het vaak mogelijk om online gebruik te maken van een autolening simulator. Zodoende kunt u online enkele berekeningen doorvoeren. U weet dan meteen hoeveel alles gaat kosten. Online dus eens de site van meerdere kredietmaatschappijen een bezoekje brengen en dan de nodige berekeningen doorvoeren is dan ook onze boodschap.

Goedkoopste lening voor een auto berekenen.

Natuurlijk is het verstandig om zich eerst af te vragen of het wel verstandig is om te lenen. Een autofinanciering is duur. Er zijn alternatieven: wagen in een andere prijsklasse zoeken of wat langer sparen en dan zonder krediet de wagen aankopen. Indien lenen toch een noodzakelijk feit is, neem dan gerust de tijd om de goedkoopste autolening zelf te zoeken door berekeningen en vergelijkingen door te voeren.

Weet natuurlijk wel dat goedkoop lenen nooit kan. Misschien is het interessanter om een goedkopere wagen aan te kopen – of nog wat langer te sparen en dan pas aankopen (met spaargeld en zonder krediet). Indien het toch noodzakelijk om een autolening aan te gaan, dan is het goed om bovenstaande richtlijnen na te leven. Informatie opzoeken, berekenen en vergelijken zal helpen bij de zoektocht naar de beste Belgische autolening.

Tags:
Posted on Feb 9, 2018

Meest Gelezen

Archief

Top