Categories: Autoleningen

De huurkoop voor een auto is een kredietvorm waarbij het geleende bedrag altijd gebonden is aan een vast object, zoals een nieuwe auto. Het bijzondere van de huurkoop is dat u pas officieel eigenaar van het object wordt na betaling van de laatste termijn.

huurkoop auto

Voordelen van de huurkoop voor een auto

  • Vast maandtermijn bij een huurkoop en u weet u goed waar u aan toe bent wat betreft het financieren van je auto. Huurkoop is ook nog steeds de meeste klassieke en ook meest populaire manier om uw auto te financieren.
  • Vaste rente is de kracht van huurkoop (huurkoop wordt ook wel ‘gespreide betaling’ genoemd), is dat u precies weet waar u aan toe bent.
  • Vaste, vooraf bepaalde, looptijd Huurkoop betekent geen jarenlange aflossingen. Dit wil zeggen dat huurkoop voor een auto een kredietvorm is waarbij u maandelijks een vast bedrag aan aflossing betaalt over een looptijd van 12, 18 maanden of meer. De vaste maandbedragen zijn altijd variabel, dat houdt in dat deze vaste maandbedragen kunnen worden afgestemd op uw beschikbare budget. Hierdoor kunt u nimmer in financiële problemen komen. De hoogte van de lening is natuurlijk afhankelijk van de aanschafprijs. Maar is tevens ook afhankelijk van de auto die u wenst in te ruilen als middel van aanbetaling.
  • Slottermijn mogelijk

Nadelen van de huurkoop voor een auto

  • Hoge rente
  • Bij huurkoop meestal boete bij inlossen

Is huurkoop mogelijk als je op de zwarte lijst staat?

Een zwarte lijst-notering heeft vervelende gevolgen. Met deze notering kan namelijk moeilijker geld geleend worden waardoor ook het huurkopen van een auto moeilijker gaat. Voor het kopen van een auto is namelijk een groot bedrag nodig dat vaak niet voorhanden is. Hierdoor biedt een lening afsluiten voor een huurkoop de uitkomst. Echter wordt dit juist belemmerd door de zwarte lijst-notering. Toch is het mogelijk een auto te huurkopen wanneer iemand een zwarte lijst-notering heeft. Autodealers schieten hierbij graag te hulp voor de klant.

Het huurkopen van een auto gebeurt in de meeste gevallen bij de autodealer. Doordat autodealers graag een auto verkopen zullen zij er alles aan doen om een auto te verkopen. De autodealers zijn bereid om een financiering voor de klant te regelen, zodat zij toch een auto bij hun zullen kopen. Hier kan dus mooi gebruik gemaakt van worden wanneer er een auto gekocht moet worden, maar er toch een zwarte lijst-notering is.

Overig informatie over huurkopen.

Een huurkoop is uitermate geschikt voor producten met een relatief korte levensduur. Denk hierbij aan een auto, motor of caravan. De genoemde producten zijn vaak na 36, 48 of 60 maanden weer aan vervanging toe. Het meest ideale zou zijn dat uw lening na deze termijn is afbetaald en u niet met een restschuld blijft zitten. Nu een offerte aanvragen voor een huurkoop voor een auto zonder aanbetaling!

Posted on Dec 30, 2015

Meest Gelezen

Archief

Top