Categories: geldreserve

doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een flexibel krediet waarvan de looptijd variabel is. Het afbetaalde geld kan opnieuw opnemen tot aan het afgesproken maximale leenbedrag, ook wel kredietlimiet genoemd. Het maandelijkse termijnbedrag staat vast maar mag zelf bepaald worden, het minimum is 1% van limiet of uitstaan saldo. Het is ook mogelijk om alleen rente betalen. Mensen die voor het doorlopend krediet kiezen weten doorgaans niet hoeveel ze precies nodig hebben. Het groot voordeel van een doorlopend krediet is dat je altijd boete vrij je lening mag aflossen.

Hoe snel het geld ook nodig lijkt te zijn, hanteer altijd de regel om vóór het lenen onderzoek te verrichten in het grote assortiment van aanbieders. Neem de tijd om verschillende krediet verstrekkers onder de loep te nemen.

Tijdens het vergelijken van doorlopend kredieten op een rij zetten is een snelle en overzichtelijke manier om inzicht te krijgen in het enorme aanbod. Elke krediet verstrekker heeft zijn eigen website waar men kan lenen overzicht geven. Op de websites van deze aanbieders staan ook de voorwaarden met betrekking tot rente weergegeven.

Iedereen die wil lenen moet alleen lenen hoeveel mogelijk is ook als het om een geldreserve gaat. Om te kijken naar de mogelijkheden kan men zelf alle inkomsten en uitgaven op een rij zetten. Door meerdere lening offertes aan te vragen kunnen zaken als rente en voorwaarden bekeken worden. Wanneer een andere krediet verstrekker een lagere rente heeft, doen veel aanbieders een nog lager aanbod. Zo wordt de consument eigenlijk in een visuele ronde waardoor veel geld bespaard wordt. Iedere lening moet immers terugbetaald worden. Start zelf een onderzoek voor een doorlopend krediet en volg onze tips.

Posted on Dec 26, 2015

Meest Gelezen

Archief

Top