Als u er over nadenkt om een lening af te gaan sluiten, is het ook verstandig om na te denken, wat er gebeurt op het moment dat u mogelijk ziek of arbeidsongeschikt wordt, of door een ongeluk bijvoorbeeld in het verkeer, niet kan werken. Kunt u dan nog steeds aan uw verplichtingen voldoen? Ook als de ziekte voor langere tijd voortduurt? Een persoonlijke lening gaat u ook niet aan voor een jaar maar voor een relatief langere periode. Bent u werknemer , en werkt U dus in loondienst, dan heeft u waarschijnlijk op korte termijn niet direct een enorm grote terugval in inkomen. Als zelfstandig ondernemer echter wel.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken.

U kunt ook zelf een premie vergelijking maken van alle bestaande verzekeringsproducten. Ook kunt u overwegen een verzekering expert in te schakelen, en kosteloos een onafhankelijk Persoonlijk arbeidsongeschiktheidsverzekering adviesrapport op laten maken, waarin voor u alle verzekeringen worden vergeleken met een kwaliteits- en laagste premiegarantie. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is tegenwoordig wat goedkoper en gemakkelijker dan een aantal jaren geleden. De contract-termijnen zijn niet meer 5 jaar, maar worden steeds korter. Eenjarige contracten zijn tegenwoordig ook al mogelijk.

Waarom heeft een zelfstandige ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Als u een eigen zaak heeft, draagt u zélf de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Veel ondernemers verzekeren zich niet tegen dit risico en staan niet stil bij het belang van een ziekte- en arbeidsongeschiktheids-verzekering. Veel ondernemers denken dat zo’n verzekering te duur is óf denken dat ze toch nooit ziek zijn !

Ook over een potentieel een auto ongeval wordt vaak niet gedacht. De auto van met een verzekerd belang van € 15.000,- euro wordt wel verzekerd, maar een inkomensterugval van € 30.000,- gedurende 20 jaar, wat een verzekerbaar belang oplevert van € 600.000,- , vaak niet.

Bovendien hebben zelfstandige ondernemers vanuit de overheid geen enkel recht meer op sociale verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid. Hooguit kan de ondernemer een beroep doen op een bijstandsuitkering, echter let op: bij de inkomenstoets en bij het aanvragen van een bijstandsuitkering kunnen zij voor onaangename verrassingen komen te staan want eerst dient het eigen vermogen te worden aangesproken en in het ergste geval betreft dit de eigen woning.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben is dus zeker géén overbodige luxe.

Voor wie zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering o.a. bedoeld ?

* Zelfstandige ondernemers
* Directeur-groot aandeelhouder
* Zelfstandige Zonder Personeel
* Freelancers

Posted on Dec 1, 2015

Meest Gelezen

Archief

Top