Categories: Autoleningen

lenen auto 2018Veel mensen willen graag een nieuwe auto kopen. Helaas zijn auto’s behoorlijk duur, waardoor het niet voor iedereen mogelijk is om een nieuwe auto te kopen. Als je niet genoeg geld hebt om een auto te kopen, dan kan je ervoor kiezen om geld te gaan lenen ook in 2018. Het voordeel hiervan is dat je direct een geldbedrag tot je beschikking krijgt waarmee je je droom kan verwezenlijken, namelijk de nieuwe auto!

Nadat je de auto hebt gekocht van het geleende geld moet de lening wel terugbetaald worden. Dat wordt nog wel eens vergeten door mensen die een lening afsluiten. Het terugbetalen van het geleende geld voor je auto duurt vaak enkele jaren. Het terugbetalen gebeurd in maandelijkse bedragen en duurt net zolang totdat de autolening volledig is terugbetaald aan de geldverstrekker. Je moet er dus wel even bij stil staan dat het jaren duurt voordat je van de lening af bent. Het kan dan al zo zijn dat je auto misschien total loss is (in het ergste geval).

Je kunt er ook voor kiezen om geld te gaan sparen als je een nieuwe auto wilt kopen. Sparen voor een auto duurt helaas wel wat langer. Je zet dan elke maand geld opzij op een spaarrekening. Als het bedrag groot genoeg is kun je de auto direct kopen. Je zit dan niet vast aan een lening. Dat is een groot voordeel van sparen. Een ander voordeel is de rente die je ontvangt van de bank. Elk jaar krijg je een bepaald percentage rente uitgekeerd. De hoogte is afhankelijk van het bedrag dat op je spaarrekening staat.

Geld lenen in 2018 heeft ook nadelen.

Geld lenen in 2018 heeft meerdere nadelen. In dit artikelen zullen wij bekijken wat deze nadelen zijn en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Geld lenen doe je namelijk niet zomaar. Een aantal zaken zijn erg belangrijk. Eerst zullen wij eens bekijken wat geld lenen precies is. Als je geld gaat lenen dan krijg je geld van een bank. Deze bank geeft jou een bepaald bedrag. Het bedrag ben je overeengekomen met de geldverstrekker. Dit kan bijvoorbeeld 2.500 euro zijn. Het geld wordt door de bank gestort op je betaalrekening. Vervolgens kan je doen met het geld wat je wilt.

Als je het geld hebt gekregen van de bank, dan begint het terugbetalen in maandelijkse termijnen. Dat is het eerste nadeel van geld lenen in 2018. De terugbetaling duurt een flink aantal maanden of zelfs jaren. De termijn en het maandbedrag ben je overeengekomen met de bank. Het nadeel is dus dat je vastzit aan de terugbetaling. Je moet elke maand een bepaald bedrag betalen, of je het nu wilt of niet. Net zolang totdat de lening is betaald.

Een ander nadeel is de rente die je betaald in 2018. Het is helaas niet alleen het maandelijks bedrag wat je betaald, maar ook rente. Dit is een percentage op jaarbasis, bijvoorbeeld 2.6%. Elke maand wordt er 2,6% rente bij het maandbedrag opgeteld. Je moet voor jezelf eens goed op een rijtje zetten hoeveel je in totaal gaat betalen als je gaat lenen voor een auto. Kijk naar het bedrag dat je in eerste instantie krijgt van de bank en kijk naar het bedrag wat je hebt terugbetaald aan het einde van de looptijd. Dan zie je pas hoeveel de lening heeft gekost.

 

Tags:
Posted on Dec 14, 2017

Meest Gelezen

Archief

Top