Categories: geldreserve

Het geldreserve is net zoals de persoonlijke lening een erg populaire vorm van lenen. Voor de duidelijkheid het gaat hier niet om geld lenen zonder rente. Bij een geldreserve mag u altijd een bepaald bedrag lenen. U krijgt het niet in 1 keer gestort op uw rekening maar u kunt steeds blijven doorlenen tot u aan het limiet van uw geldreserve zit.

geldreserve aanvragen

Waarom is een geldreserve aantrekkelijk?

Een geldreserve kan aantrekkelijk voor u zijn omdat u niet meteen het gehele bedrag hoeft te lenen en daar dan rente over te betalen en als u een bedrag heeft afgelost dan kunt u dit bedrag bij een geldreserve meteen weer lenen! Vrijwel altijd is de rente variabel bij een geldreserve en u betaald ook alleen maar rente over het bedrag dat u heeft geleend. Doordat u dus niet over het gehele bedrag rente moet betalen kunt u dus kosten besparen tegenover de persoonlijke lening. Bij een geldreserve kunt u zelfs vroegtijdig en ook erg belangrijk zelfs boete vrij aflossen.

Hoe kan ik een geldreserve aanvragen?

Zoals voor alle leningen dient u minimaal 18 jaar te zijn. Veel krediet verstrekkers hebben voor bepaalde leeftijden een limiet ingesteld, zo kunnen jongeren vaak maar een relatief klein bedrag lenen. Ook komt het wel eens voor dat bij mensen die al wat ouder zijn de lening geweigerd wordt, dit omdat het risico te groot wordt voor de krediet verstrekker in het geval van overlijden van de lening aanvrager. Er zijn ook erg veel aanbieders van het geldreserve en daardoor is er net zoals bij de persoonlijke lening erg veel concurrentie op de markt waardoor deze leenvorm ook erg aantrekkelijk is omdat de kosten door concurrentie gezakt zijn.

Op onze website hebben wij nog veel meer leenvormen besproken zoals bijvoorbeeld geld lenen zonder rente, de persoonlijke lening en het minikrediet. Wij raden u aan om al deze artikelen eens door te lezen en om zo te bepalen welke leen vorm u nodig heeft. Door vooraf de juiste leen vorm te bepalen kunt u veel geld besparen en wie wilt dat nou niet! Ook willen wij u aanraden om bij het geldreserve altijd zoveel en zo snel mogelijk af te lossen. Als u versnelt kunt aflossen doe dit dan! Zo bespaart u geld uit, zo hoeft u geen rente over het bedrag te betalen dat u kunt aflossen. De rentes van de geldreserve verstrekkers zijn vaak stukken hoger dan dat uw bank u geeft dus daarom raden wij u aan om uw geldreserve zo snel mogelijk en zo veel mogelijk af te lossen!

Posted on Mar 11, 2016

Meest Gelezen

Archief

Top