Categories: Persoonlijke Leningen

auxifina betrouwbaarBij een persoonlijke lening van Auxifina gaat u een overeenkomst met een instelling aan. Onder de in de overeenkomst genoemde voorwaarden kunt u besluiten een bedrag van bijv. EUR 5.000,00 te lenen. In dit voorbeeld wordt de lening verstrekt door Auxifina. 1 van de voorwaarden kan zijn dat de lener het bedrag binnen een termijn van 5 jaar moet terugbetalen in termijnen van EUR 1.000,00. Geld lenen of toch sparen? Het is een vraag waar veel gezinnen mee worstelen. Kiest u er toch voor betrouwbaar geld lenen bekijk dan welke vorm het meest interessant voor u is.

Auxifina die U het geld leent wilt hier rente over ontvangen, als gunst voor de verstrekte lening. Daarnaast betaald u een bedrag aan rente. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van een vast rentepercentage en ook deze dient (maandelijks/jaarlijks) afgelost te worden.

De Voorwaarden om betrouwbaar te leveren

Auxifina.be eist wel dat als u een lening wilt, een vaste baan heeft, zodat u de (maandelijkse) termijnen kunt betalen. Afhankelijk van uw inkomen berekenen zij het maximale bedrag dat u kunt aflossen en dus lenen is. Ook zullen zij nagaan of uw een betalingsverleden heeft. Uw kredietwaardigheid is voor de Auxifina erg belangrijk. Gaat u geld lenen bekijk dan goed de voorwaarden, stel u wint een loterij en wilt de lening direct terugbetalen? Moet u dan boeterente betalen? Zo ja hoeveel boeterente is dit?  Maar misschien bent door omstandigheden (ontslag, een grote tegenvaller) niet in staat een maandelijkse termijn te voldoendan kunt u dit overleggen/uitleggen met Auxifina?

Een onderpand of niet

Soms wil Auxifina.be een extra zekerheid. Zo kunnen ze van u vragen dat er een ‘onderpand’ komt. Mocht u de lening geheel of gedeeltelijk niet kunnen betalen, dan wisselt het onderpand van eigenaar. Gaat u geld lenen doe dan vooral uitgebreid onderzoek. Naast dat dit uw eigen verantwoordelijkheid is, wijst de praktijk uit dat u in veel situaties goedkoper geld kunt lenen en dit vaak tegen betere voorwaarden dan bij u eigen (huis) bank. Verdiep u daarom goed in de mogelijkheden.

Tips als u geld wilt lenen bij Auxifina:

  • Orientier u goed, welke partij behalve een laag rente percentage ook goede onderliggende voorwaarden heeft.
  • Wat wilt u met de lening bekostigen? Is het risicovol vraag u zelf dan af of u het echt nodig heeft.
  • Lees altijd de kleine letters in de overeenkomst. Mocht u bijv. een termijn niet kunnen betalen, dan is het prettig om te weten, welke acties de wederpartij kan ondernemen. Heeft u bijvoorbeeld een huis als onderpand, en u mist een betaling, dan is het goed om te weten, dat u er niet meteen uit wordt gezet en/of u huis tegen een lager bedrag verkocht wordt.
  • Bereken de maandelijkse lasten goed. Mocht er ooit een situatie komen dat het financieel wat minder gaat, dat u een buffer heeft om dit op te vangen.

Wilt u snel en betrouwbaar geld lenen dan is Auxifina die sinds 1947 specialist in consumptiekrediet in België is misschien wel de beste keuze die u kunt maken.

Posted on Feb 11, 2017

Meest Gelezen

Archief

Top