Categories: Laag Inkomen

Wilt u ook die ene prachtige auto aanschaffen of uw keuken eens volledig renoveren? In principe is dit voor iedereen mogelijk door een lening af te sluiten. Nu hebben de meeste mensen niet direct de behoefte aan een lening omdat ze denken dat een lening alleen maar een hoop geld kost. Dit is echter een misvatting en een lening kan wel degelijk een uitstekende mogelijkheid zijn om die ene aanschaf te doen waar u al jaren van droomt. Het belangrijkste element van een lening is namelijk de aflossing en zolang u deze gewoon op orde heeft is er niets aan de hand. Hier kunt u meer lezen over de aflossing van een lening.

Aflossing heeft prioriteit.

Het idee van een lening is dat u een som geld van een geld verstrekker ontvangt waarmee u in principe kunt doen en laten wat u wilt. Het enige wat de geld verstrekker terug vraagt van u is dat u de lening in termijnen terug betaalt en daarbij ook rente betaalt over het geleende bedrag. Bij het afsluiten van de lening komt u samen met de geldverstrekker een aantal afspraken overeen zoals het aantal termijnen waar binnen u de lening moet terug betalen en de hoogte van de rente. Zolang u zich netjes houdt aan deze afspraken zult u geen enkel probleem ondervinden met het lenen van geld.

Problemen met aflossen.

Het kan voorkomen dat u in een bepaalde maand problemen heeft met aflossen omdat u bijvoorbeeld veel rekeningen moet betalen of dat u minder inkomen heeft om wat voor reden dan ook. Wanneer dit het geval is kan het zijn dat u problemen krijgt met uw geld verstrekker omdat deze ook de maandelijkse aflossing wil ontvangen van u. U heeft de volgende opties om hier aan te doen:

  • extra inkomen vergaren
  • uitstel van betaling aanvragen
  • bezuinigen op andere uitgaven
  • geld lenen om aflossing te betalen

Voorkom de negatieve spiraal.

Wanneer u er voor kiest om geld te lenen om uw aflossing te kunnen betalen dan moet u ontzettend goed oppassen dat u niet in de zogeheten negatieve spiraal terecht komt. De persoon of instelling waarvan u geld leent zal namelijk dit geld ook weer terug willen en in principe werkt u zich op deze manier eerder verder in de problemen, alhoewel u het probleem van aflossen in eerste instantie wel heeft verholpen. De volgende maand zult u echter twee leningen moeten aflossen wat vanzelfsprekend nog meer geld zal kosten wat u misschien wel niet heeft.

Verstandig geld lenen.

Verstandig geld lenen

Heeft u altijd al gedroomd van een nieuwe keuken of van een nieuwe auto? In tegenstelling tot wat u wellicht regelmatig over het lenen van geld kan het wel degelijk een goede optie zijn om op deze manier tijdelijk wat meer geld tot uw beschikking te hebben. Zolang u het namelijk op een verstandige manier aanpakt is lenen helemaal niet zo slecht als men doet voorkomen. Natuurlijk betaalt u nog rente over het geleende bedrag. Wanneer u zich echter goed oriënteert bij het afsluiten van een lening, is het soms niet duur. Hier leest u meer over het slim lenen van geld met nuttige tips over lenen.

Wat voor soort lening wilt u.

Er zijn verschillende vormen van leningen die u kunt afsluiten dus het is zaak om eerst te beslissen welke vorm van lenen het beste past bij u en bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u voor het kopen van een auto vaak het beste een persoonlijke lening afsluiten of een speciaal autokrediet wat sommige geldverstrekkers aanbieden. Maar heeft u af en toe wat extra geld nodig dan bent u beter af met een doorlopend krediet. Voor het aanschaffen van een huis kunt u natuurlijk het beste een hypothecaire lening afsluiten. Hieronder vindt u een overzicht van enkele beschikbare leningen:

Een aanbieder zoeken.

Als u besluit dat u een lening af wilt gaan sluiten dan zult u een aanbieder moeten zoeken waar u terecht kunt voor deze lening. Hierbij is het handig wanneer u niet in het bezit bent van een codering. Mocht u dat wel zijn dan kunt u bij veel aanbieders tegen problemen aanlopen omdat ze liever geen lening verstrekker aan mensen die in het verleden problemen hebben gehad met het aflossen van een lening of het niet betalen van rekeningen. Heeft u hier geen last van dan heeft u in principe de aanbieder voor het uitzoeken. In dat geval kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken wat we hieronder verder zullen bespreken.

Aanbieders vergelijken.

Bij het afsluiten van een lening doet u er verstandig aan om niet gelijk de eerste de beste lening af te sluiten. Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken krijgt u namelijk een erg goed idee in de verschillen hier tussen. Waarom zou u immers ergens een lening afsluiten wanneer het bij een andere aanbieder goedkoper kan? Maar niet alleen de rente dient u in de gaten te houden. Ook zaken als de looptijd van de lening en de service van de geldverstrekker zijn erg belangrijk.

Aflossen van uw lening.

Wanneer u gaat lenen dan is het aflossen van de lening een van de meest belangrijke zaken die erbij komen kijken. Zorg er daarom voor dat u vooraf zeker weet dat u geen problemen gaat krijgen met het aflossen of sluit anders geen lening af. Tijdens de lening zelf is het belangrijk dat u elke maand netjes het deel van de lening aflost dat is afgesproken zodat u geen achterstand oploopt.

Niet lenen wanneer u niet kunt aflossen!

De beste oplossing om problemen met aflossen te voorkomen is door in de eerste plaats niet te lenen. Het kan wel zijn dat u een auto wilt aanschaffen maar wanneer u in de problemen komt met aflossen is dit eigenlijk helemaal geen optie. Beter kunt u er in dit geval voor kiezen om te sparen in plaats van te lenen. Zo zal het misschien wat langer kunnen duren maar u krijgt hier ook nog eens rente voor in plaats van dat u rente moet betalen aan de geld verstrekker. Bij verstandig geld lenen is het belangrijkste is dat u niet in de problemen komt met uw financiële situatie.

Posted on Feb 17, 2017

Meest Gelezen

Archief

Top