Categories: Minileningen

simpel geld lenen

Als je dan toch geld wilt gaan lenen met een registratie zou je eens kunnen denken aan geld lenen van familie. Wellicht is er iemand binnen de familie die bereid is jou geld te lenen tegen een rentevergoeding die niet zo hoog is als bij een bank. Voor degene die jou wel geld wilt lenen betekend dit meestal ook dat hij of zij meer rente ontvangt dan wanneer hij dit geld op zijn spaarrekening zou zetten. Zo heb je beide voordeel bij de lening. Jij kunt geld lenen zonder registratie en degene die jou het geld leent, ontvangt een hogere rente! Geld lenen zonder registratie van familie kan dan ook een goede oplossing zijn om een lening bij de bank te voorkomen. Het is uiteraard wel verstandig om dit met een schriftelijke overeenkomst of onderhandse akte vast te leggen. Snel geld lenen met een registratie is dus mogelijk.

Een schenking van je familie

Een andere manier om goedkoop aan geld te komen is door een schenking van bijvoorbeeld je ouders. Als je ouders voldoende geld hebben en ze weten niet zo goed waar ze er mee heen moeten dan zouden ze jou uit de problemen kunnen helpen met een schenking. Ouders mogen bijvoorbeeld wel bijna 23.000,- per jaar eenmalig belastingvrij schenken aan de kinderen. Als het om een huis gaat mag je tegenwoordig zelfs wel 100.000,- belastingvrij schenken aan kinderen. Dit is echter wel een tijdelijke maatregel van de overheid.

Met een geldreserve.

Een geldreserve is een leningsvorm voor meestal consumptieve doeleinden. Bij een geldreserve kunt u gedurende de looptijd van geheel of gedeeltelijk geld opnemen van uw vastgesteld limiet. Over het geld dat u heeft opgenomen betaald u de geldverstrekker rente. De rente die u hiervoor betaald is meestal relatief hoog, zeker als deze vergeleken worden met de rentes voor hypotheken.

Dit is echter ook wel logisch omdat in tegenstelling tot een geldreserve bij een hypotheek de bank of geld verstrekker een extra zekerheid heeft met het onderpand!

Het geldreserve is mogelijk een passende oplossing wanneer u geld nodig heeft voor een of meerdere grote uitgaven. Als u precies weet hoeveel geld u nodig heeft, dan kunt u met de bank afspreken dat  slechts één keer gebruik gemaakt wordt van uw krediet. U neemt dan ineens het hele bedrag op. Weet u juist niet precies hoeveel geld u wilt lenen of heeft u niet meteen al het geld nodig? Dan kunt u met hun overeen komen  vaker gebruik te kunnen maken van uw geldreserve. Het is tegenwoordig zelfs gebruikelijk dat je voor je doorlopende krediet een aparte pinpas krijgt van de geldverstrekker!

 Wanneer kiest u voor het geldreserve

  • u heeft snel geld nodig voor een of meer grote consumptieve uitgaven
  • u wilt een variabele rente (meestal lager dan vaste rente)
  • u heeft geen eigen koopwoning
  • u wilt geld achter de hand houden voor onverwachte uitgaven

Hoe vraagt u het geldreserve aan

U kunt het geldreserve online aanvragen. Bekijk eerst hoeveel u kunt lenen en welke lening bij u past of vraag een adviesgesprek over lenen aan. U kunt dit bij alle banken en geldverstrekkers doen. Dit vergt meer tijd dan een minilening aanvragen. Voor uw geldreserve betaald u de geldverstrekker een maandtermijn van 1%, 1,5% of 2% over de overeengekomen kredietlimiet. Het maandtermijn bestaat uit een bedrag aan aflossing en rente. Afhankelijk van hoeveel geld u heeft opgenomen betaald u dus meer of minder interest en meer of minder aan aflossing. Bij een geldreserve mag u gedurende de looptijd reeds afgeloste bedragen weer opnemen.

De looptijd is daardoor theoretisch te noemen en zal bij het afsluiten hiervan, de geldverstrekker zal wel kijken of u wel kredietwaardig bent. Het grote voordeel hiervan is dat u boetevrij bedragen mag aflossen zodat u sneller van uw doorlopende krediet af bent.

Nadeel van het geldreserve

Het grootste nadeel is echter dat u reeds afgeloste bedragen net zo hard weer mag opnemen. Dit vergroot het risico dat u uiteindelijk nooit van u doorlopende krediet af zult gaan komen. Daarom wordt een geldreserve in de volksmond ook wel doorlopend verdriet genoemd. Weet dus vooraf goed waar u aan gaat begint.

De belangrijkste stukken die u moet aanleveren bij het aanvragen van een geldreserve zijn:

  • uw salarisstrook
  • kopie id kaart of paspoort
  • bankafschriften van de laatste maanden
  • bewijzen van uw huur en of hypotheeklasten die u betaald
  • bescheiden van eventuele lopende leningen en kredieten
Posted on Nov 14, 2016

Meest Gelezen

Archief

Top