Site icon Geld Lenen In Belgie

De gevolgen van de zwarte lijst registratie

Na een beëindiging van de maandelijkse afbetalingen van het krediet bij uw bank, bevindt u zich in een schuldensituatie. In het geval waarin u niet langer uw leningen kan afbetalen, zal u geregistreerd worden en op de zwarte lijst komen door de Belgische Nationale Bank. Het zal voor u dus moeilijk worden om nog een nieuwe lening te verkrijgen. Er bestaan echter nog oplossingen om een krediet te verkrijgen. Odanks uw registratie en de gevolgen die deze registratie met zich kan meebrengen.

Wanneer komt een persoon op de zwarte lijst van de Nationale Bank?

Talrijke Belgen gaan een lening aan om consumptiegoederen of een auto te kunnen betalen of om hun onroerende goederen te kunnen renoveren. Maar het gebeurt dat deze leningen niet terugbetaald worden en dat u zich geregistreerd ziet door de Belgische Nationale Bank. Wanneer u uw maandelijkse afbetalingen van een lening bij uw bank doet en u twee maanden niet betaalt. Dan zal uw bankier zich verplicht zien om dit aan de BNB te signaleren. Deze twee maandelijkse afbetalingen hoeven elkaar niet op te volgen. Want  het volstaat dat u niet meer kan betalen gedurende een periode van twee maanden, opdat de instelling uw registratie aanvraagt.

Voor de duidelijkheid, het gaat hier over een dossier dat beheerd wordt door de Belgische Nationale Bank. Namelijk het CKP-bestand dat de wanbetalingen van kredietnemers bij hun bankier registreert. Wanneer u zich in een situatie van een te hoge schuldenlast bevindt, bestaat er een grote kans dat u in dit bestand geregistreerd wordt. Zo wordt u door diezelfde situatie aanzien als een risicocliënt voor de bankinstellingen. Ondanks uw situatie, zal het nog steeds mogelijk zijn om een lening aan te vragen bij instellingen die kredietmogelijkheden aanbieden die het verbod. Uitgevaardigd omwille van uw te hoge schuldenlast, kunnen omzeilen.

Wanneer u geregistreerd bent bij de Belgische Nationale Bank.

Dan wordt het zeer moeilijk om tot een andere lening over te gaan. Zolang u de situatie bij de kredietverlenende bank niet geregulariseerd heeft. Dit betekent dat u in conflict bent en dat de verlening van een krediet in uw voordeel moeilijk wordt.

Ten eerste verliest u het voordeel van een in de tijd gespreid betalingsplan. U bent dus verplicht om het totale kredietsaldo, met bovendien de dossier- en inningskosten, terug te betalen. Hoe kan u nu het totale kredietsaldo terugbetalen wanneer u een te hoge schuldenlast heeft? In principe, zal het voor u onmogelijk zijn om de lening meteen aan uw bankier terug te betalen. U heeft wel de mogelijkheid om nieuwe voorwaarden tot terugbetaling en de termijnen hiervan te onderhandelen met uw bankier.

De bank beschikt over andere middelen die u misschien weinig orthodox acht. Maar de bank is volgens de wet wel in haar recht om alle legale middelen te gebruiken om zich terug te laten betalen. Ze kan bijvoorbeeld een werkwijze instellen om beslag te leggen op uw loon. Een gerechtsdeurwaarder contacteren om beslag te leggen op uw onroerende goederen. Zolang de terugbetaling niet uitgevoerd is. Blijft u in conflict met uw bank en blijft u geregistreerd bij de Belgische Nationale Bank.

Wat zijn de oplossingen om een krediet te verkrijgen wanneer men geregistreerd is?

U staat dus op de zwarte lijst en onder bankverbod geplaatst. Echter heeft u een lening nodig voor het aanschaffen van een consumptiegoed of voor het renoveren van uw appartement. Maar gezien u geregistreerd bent bij de BNB, wordt het voor u heel moeilijk om nog een banklening te verkrijgen. Intussen bestaan er oplossingen om aan deze financiële moeilijkheden te ontsnappen:

Doe uw aanvraag bij onze aangesloten makelaars.

De werkwijze om een banklening te verkrijgen is lang en lastig, in zoverre dat ze vele Belgen, die echter krediet nodig hebben, ontmoedigt. Dit is te wijten aan het feit dat u geregistreerd bent door de BNB en dat u een bankverbod opgelegd werd. Contacteer onze aangesloten makelaars met wie we al talrijke dossiers voor een leningsaanvraag behandeld hebben.

Vanaf het moment van ontvangst van uw dossier, stellen we alles in het werk om uw zaak te behandelen in functie van uw situatie, door u één van onze gespecialiseerde makelaars voor te stellen. De makelaar die te uwer beschikking gesteld wordt, volgt uw dossier nauwkeurig op tot op het moment dat u een krediet bekomen hebt, ondanks uw te hoge schuldenlast. In de meeste gevallen van personen met een bankverbod die ons contacteren, vinden we op korte tijd een oplossing, namelijk tussen de 24 en 48 uur. Samen vinden we een oplossing op maat, aangepast aan uw moeilijke financiële situatie, zodat u van een krediet kunt genieten.

De personen onder bankverbod die op de zwarte lijst geregistreerd zijn door de Belgische Nationale Bank. Die ondergaan ongetwijfeld moeilijkheden om een krediet te verkrijgen. Maar het is mogelijk om deze moeilijkheden tegen te gaan. En dit door samen te werken met financiële instellingen die uw zaak individueel behandelen.  Opdat u toch toegang kunt krijgen tot een krediet.

Inhoudsopgave:

Exit mobile version