Op dat moment zijn uw inkomen, gezinssituatie en de hoogte van uw vaste lasten van belang bij de beslissing om u een krediet te verstrekken. Vraag ook altijd wat de effectieve rente op jaarbasis is en hoeveel u in totaal terugbetaalt; misschien is uw geleende geld dan wel te duur geld. Op basis van uw financiële gegevens en minikrediet registratie met geld lenen, beslist een kredietverstrekker dan over geld lenen zonder toetsing.

Makkelijk geld lenen met een minikrediet!

Geef de moed echter niet te snel op want met goed zoeken is er misschien wel een oplossing te vinden om geld te lenen. U kunt dan een van de vele geldverstrekkers benaderen en een minikrediet aanvragen. Men krijgt dan een overzicht van huidige kredieten en kredieten uit het verleden en eventuele problemen met minikredieten. Omdat men door het onderpand weinig risico loopt, kan er met rentetarieven gewerkt worden die maar iets hoger zijn dan normaal. Een auto financiering zonder kunt u op verschillende manieren regelen. Daarnaast wilt u natuurlijk ook weten welk bedrag u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomen. Een auto financiering op basis van een huurknoopovereenkomst kan soms de enige uitweg zijn, het lijkt allemaal zo gemakkelijk als u de reclames mag geloven. Deze codering betreft normaliter een achterstandscodering, die men krijgt als men achterstand in het aflossen van geld heeft en deze codering blijft vijf jaar in het register staan.

Geld lenen maar geregistreerd

De financiering waarvoor u zult kiezen zal ook afhankelijk zijn van het doel, voor een huis is en hypotheek de gangbare financiering en voor een auto kunt u kiezen uit meerdere mogelijkheden, maar ligt een persoonlijke lening voor de hand. Deze toetsing heeft ten doel om zowel de geldverstrekker als u te beschermen tegen het aangaan van leningen met bijbehorende lasten, die onverantwoord zijn en een onaanvaardbaar risico op problemen bij de afbetaling inhouden. Geleend geld is duur geld, omdat naast het geleende geldbedrag ook rente hierover betaald moet worden. Als u wilt weten wat uw situatie is dan kunt u deze gegevens opvragen, zodat u in elk geval al op de hoogte bent van welke codering erachter uw naam prijkt. Het controlebureau verzamelt informatie over en kan informatie verstrekken over het leengedrag en aflosgedrag van particulieren. Vanwege uw codering schat men in dat er toch een verhoogd risico is bij het geld lenen, dus werkt men met hoge rentes om dit risico als het ware weer af te dekken. Alle geldverstrekkers die bij dit bureau zijn aangesloten zijn verplicht om bij een financiering toetsing te doen. Het kan 5 jaar duren voordat u van een codering verlost bent en weer gewoon naar elke aanbieder kunt stappen. Ook problemen met betrekking tot de betaling van persoonlijke kredieten moeten worden doorgegeven.

Kredietverstrekkers zonder zwarte lijst controle

De geldverstrekker zal dan naar de achtergrond van de codering kijken en op basis daarvan een beslissing nemen. Aangezien er wel degelijk meerdere kredietverstrekkers te vinden zijn die de mogelijkheid van leningen bieden zal daar verder op in worden gegaan. Het bureau registreert namelijk in het CKI, het Centraal Krediet Informatiesysteem, alle gegevens van personen met hun kredieten. Het bureau werkt met noteringen waarbij een negatieve notering, ook wel codering genoemd, ervoor kan zorgen dat een minikrediet aanvraag wordt afgewezen door de geldverstrekker. Er zijn een aantal mogelijkheden om een lening ondanks controle te verkrijgen en de goedkeuring zal onder meer afhankelijk zijn van de huidige kredietwaardigheid. Er zijn diverse vormen van kredieten zoals consumptieve leningen en minikredieten, die u bij vele geldverstrekkers kunt afsluiten. Hoewel de keuze voor financieringen zonder toetsing in verhouding beperkter is zal er in dit artikel toch aandacht aan besteed worden. U kunt zich dan wenden tot niet geregistreerde geldverstrekkers die dus zonder toetsing geld lenen, maar deze hanteren vaak een beduidend hogere rente. De rente waarmee men werkt is meestal heel reëel.

Het Bureau houdt een administratie bij van leningen, schulden op leningen, kopen op afbetaling en tegenwoordig ook al de gegevens van achterstanden in betaling van een gsm abonnement. Er zijn altijd nog een aantal mogelijkheden open die u in de gelegenheid stellen een financiering te krijgen zonder dat er een toetsing gedaan zal worden. Daarop zijn gelukkig wel een aantal uitzonderingen, zodat niet alle wegen zijn afgesloten om geld lenen zonder codering en toetsing te verkrijgen. Hoe kunt u deze aanbieders nu vinden. De autodealer loopt hierbij namelijk minder risico doordat deze eigenaar blijft totdat aan de aflossing is voldaan.

minikrediet belgie Informatie Aanvragen
Posted on Feb 19, 2016

Meest Gelezen

Archief

Top