<style>.lazy{display:none}</style>Wat betekent een minikrediet lenen? - Geld Lenen In Belgie

minikrediet lenen in BelgiëJe kan een minikrediet lenen als het soms niet lukt rond te komen tot op het einde van de maand. Je merkt dat je net iets meer uit gaat geven dan dat er salaris beschikbaar komt Je weet ook dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Maar op dit moment heb je gewoon een mooi bedrag nodig omdat je anders niet meer uitkomt en geld tekort komt. In dat soort gevallen kun je bij familie langs. Of bij vrienden. Je leent het geld. Vaak zonder rente. En betaalt het terug op het moment dat je weer wat beter in de slappe was zit. Het grote voordeel: familie zal je niet zo snel rente in rekening brengen. Het grote nadeel: iedere verjaardag hoor je weer of je het geld al over hebt gemaakt en of je het terug kunt storten.

Dat is niet voor iedereen wenselijk. Daarom je kun er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar een minikrediet. Wat je daarmee in feite doet. Is een minikrediet lenen van een financiële instelling. Dit kan een bank zijn. Een aanbieder van de zogenaamde flitskredieten of juist een intermediair die het geld voor je aantrekt en daarvoor een vergoeding in rekening brengt. Dat maakt ook niet zoveel uit. Wat je doet is met een minikrediet lenen van een instelling. Hoe dat in zijn werk gaat en wat het betekent voor zowel jou als voor de aanbieder. dat lees je in dit artikel.

Waarvoor kan ik een minikrediet lenen?

Maar voor we daarmee verder gaan, geven we eerst aan waarvoor je het betreffende minikrediet kunt lenen. Want ook daarin geldt dat de opties vrijwel eindeloos zijn. Wat je wel moet weten, is dat aanbieders vaak maximaal een bedrag van rond de € 750 definiëren als zijnde een minilening, minikrediet of flitslening. Bedragen hierboven, zoals je roodstand bij de bank, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, kennen een andere vorm van vergunningverlening. Heb je snel geld nodig dan kan je daarnaast kun je je afvragen of een bedrag van € 1.500 nog wel kwalificeert als een minikrediet.

Je kunt het geld lenen als je net even geld tekort komt om rond te komen. Dat kan bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en je vakantiegeld nog niet is gestort. Het behoort echter ook tot de mogelijkheden als je geld wilt lenen voor bijvoorbeeld de aanschaf van kleren, en je weet dat je in december nog een eindejaarsuitkering ontvangt van je werkgever. Kortom, je kunt een minikrediet lenen voor vrijwel alles wat in je hoofd opkomt, zolang het maar echt noodzakelijk is voor het rondkomen of voor de voortgang van bepaalde dingen. Je betaalt er namelijk wel voor. 

Wat betaal ik voor een minikrediet?

Dit wisselt sterk per aanbieder, maar vaak moet je wel denken aan een percentage rond de 20% van het totale bedrag dat je leent. Dat betaal je in de vorm van rente en in een aantal gevallen ook in de vorm van administratiekosten. Een vervelend hoog percentage, maar het is niet anders dan noodzakelijk voor de verstrekker om een dergelijk bedrag te rekenen. Hieronder leggen we kort uit waarom dat het geval is. Je betaalt zo veel omdat de verstrekker, anders dan bijvoorbeeld bij een persoonlijke lening of een andere kredietvorm, inzicht heeft in je persoonlijke inkomsten.

Ze weten niet altijd wat je verdient en ook niet altijd of je voldoende verdient om de lening terug te betalen. Het hoge percentage wordt dus voor een deel veroorzaakt omdat onzeker is of je wel of niet de lening terug betaalt. Een hoger percentage betekent meer inkomsten voor de verstrekker en meer mogelijkheden om het risico af te dekken. Daarnaast zit degenen die het geld verstrekt in een goede onderhandelingspositie: jij wilt het minikrediet lenen en hebt het op korte termijn nodig.

Waar wordt de lening geregistreerd?

Dit hangt af van de verstrekker van het geld. Het kan zijn dat de lening geregistreerd moet worden bij het BKR. In sommige gevallen kan dat ook een reden zijn om de aanvraag te weigeren. Het is in ieder geval iets om rekening mee te houden bij je aanvraag. Check of de leverancier dit daadwerkelijk doet, en bepaal daarna of je hiermee wel of niet geholpen bent.

Er zijn bijna geen andere plekken waarop leningen worden geregistreerd door verstrekkers van kredieten. Toch is het een idee om bij de verstrekker toch even te informeren of er ook nog andere partijen zijn waar het krediet wordt geregistreerd. Je kunt dit controleren in de algemene voorwaarden die je ondertekent op het moment dat je het krediet aangaat.

Inhoudsopgave:

Door Evelien Janssens

Oprichtster en zakelijke leiding van Geld lenen in Belgie, een organisatie die leningen vergelijkt..