Categories: Minileningen

Heeft u een klein tekort aan het einde van de maand? Dan is een voorschotje een goed idee! 500 euro kunt u eenvoudig lenen waardoor u niet in de problemen raakt met het of Bureau Krediet Registratie. In dit artikel bekijken we de methoden waarop u 500 euro kunt lenen.

500 euro lenen is mogelijk bij verschillende kredietverstrekkers. Het Bureau Krediet Registratie beoordeelt de kredietwaardigheid van mensen die een krediet afsluiten door middel van een speciaal coderingssysteem. Een negatieve  codering kan worden gezien als een negatief advies, veel kredietverstrekkers zullen u in zo’n geval dan ook geen lening willen verstrekken aangezien het risico te groot is. Wanneer u echter doorzoekt op het internet zult u ontdekken dat er genoeg mogelijkheden zijn om snel geld te lenen zonder enige vorm van toetsing.

Wanneer u geen negatieve  registratie heeft is het aantrekkelijker om een lening af te sluiten bij een kredietverlener met toetsing. Het rentepercentage ligt er doorgaans lager en de voorwaarden zijn minder strikt. Houdt er echter rekening mee dat u een negatieve  toetsing kunt ontvangen zodra u er niet in slaagt om de lening terug te betalen.

Het doel van het coderingssysteem.

Het Bureau Krediet Registratie heeft als doel het bijhouden van de wijze waarop de bevolking leningen aflost. Bij het aanvragen van een krediet, denk bijvoorbeeld aan een creditcard, zal het  bijhouden of de kredietafnemer achterloopt op de betalingen. Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen in het CKI of Centraal Krediet Informatiesysteem en kredietverstrekkers die aan  toetsing doen kunnen deze informatie gebruiken om te beslissen of ze u een lening willen verstrekken.

500 euro lenen ondanks zwarte lijst vermelding?

De meeste financiële instanties zullen geen geld uit lenen omdat het risico simpelweg te hoog ligt. Deze instanties verdienen geld door interest te ontvangen, maar wanneer de kredietnemer de lening niet meer kan aflossen zullen ze een groot verlies lijden. Toch is het bij veel instanties mogelijk om te lenen, denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden.

Lenen van een particulier:

Er bestaan tegenwoordig verschillende online websites alwaar het mogelijk is om van een andere particulier te lenen. Dit betekent echter niet dat het toegestaan is om geld te lenen en om vervolgens niet meer terug te betalen!

Lenen met een negatieve codering bij een financiële instantie:

Veel banken en financiële kredietverstrekkers zijn onder bepaalde voorwaarden bereid om een lening te verstrekken aan iemand met een negatieve  registratie. Dit gebeurt echter tegen een hoger interestpercentage aangezien er sprake is van een hoger risico.

Lenen met een onderpand:

Het is vaak mogelijk om met een onderpand te lenen. U kunt bijvoorbeeld de waarde van uw auto of huis als onderpand afgeven. Doe dit alleen wanneer u er zeker van bent dat u de lening uiteindelijk ook weer kunt terugbetalen: anders raakt u bijvoorbeeld uw auto bij wanbetaling kwijt!

Lenen bij familie of kennissen:

Een aantrekkelijke optie, aangezien bekenden vaak geneigd zijn om de lening tegen gunstige voorwaarden te verstrekken. Houdt er echter rekening mee dat zakelijke overeenkomsten vriendschappen sterk onder druk kunnen zetten, zeker wanneer u achterloopt met de terugbetalingen.

Minilening of minikrediet:

Tot slot kunt u besluiten om een minilening af te sluiten. U kunt dan enkele honderden euro’s per aanbieder lenen zonder  toetsing, nadelen zijn echter dat de looptijd vaak kort is en dat het rentepercentage hoger dan gemiddeld ligt.

Waar een wil is, is een weg. Wanneer u 500 euro wilt lenen voor de aanschaf van een auto of voor een bruiloft dan is dit zeker mogelijk. Heeft u er de financiële middelen niet en een negatieve  registratie? Dan zal het vinden van een geschikte kredietverstrekkers er lastig blijken. Op deze website kan je meer lezen over de mogelijkheid om een lening af te sluiten zonder  toetsing.

Een Minilening of minikrediet.

Tegenwoordig is de minilening hip. Bij deze aanbieders is het mogelijk om een bedrag tot enkele honderden euro’s te lenen tegen een redelijk interestpercentage. Hierbij is de looptijd van de lening vaak kort waardoor een vergelijkbaar krediet echt bedoeld is voor het opvangen van kleine tekorten en voor het doen van kleine uitgaven.

Een groot voordeel van de minilening is het feit dat er geen toetsing plaatsvindt. Hierdoor kost het aanvragen van een vergelijkbare lening slechts enkele minuten waardoor het geld lekker snel op de rekening staat. Lees overigens wel goed de voorwaarden door: bij veel minikredieten betaald u een hoge boete wanneer u te laat bent met terugbetalen, en in zo’n geval maakt het niet meer uit of u wel of geen registratie heeft.

De voorwaarden bij een minilening.

Ook een minilening heeft de nodige voorwaarden. Zo is er vaak een minimumleeftijd van 21 jaar en een maximum bedrag dat geleend kan worden. Voor een nog flexibeler krediet kunt u gebruik maken van het rekening-courantkrediet van uw bank, het interestpercentage op dit krediet ligt echter veel hoger en u heeft wel het risico op een negatieve .

Meest Gelezen

Archief

Top