Categories: Lening Berekenen

Met het oversluiten van een lening brengt u uw lening onder bij een andere kredietverstrekker. Dit kan zijn voordelen hebben, zeker als u meerdere leningen uit heeft staan die u op deze manier allemaal bij dezelfde kredietverstrekker onder kunt brengen. Vaak kost het oversluiten van een lening geld.

Het oversluiten van een geld lening

Wanneer een huishouden meerdere leningen heeft lopen kan het verstandig zijn om al deze leningen over te sluiten naar een kredietverstrekker. Dit kan een kredietverstrekker zijn waar al een (of meerdere) lening(en) lopen maar het kan ook een nieuwe kredietverstrekker zijn waar alle leningen naartoe worden overgesloten.

Het idee hierachter is dat een kleine lening vaak duurder is dan een grotere lening. Bij een kleine lening betaalt u namelijk over het algemeen meer rente. Wanneer u meerdere leningen heeft en u besluit deze over te sluiten naar een andere kredietverstrekker dan kunt u al deze leningen combineren naar een grote lening. Dit kan kosten besparen in de rente die u moet betalen.

Men moet wel rekening houden met het feit dat het oversluiten van een lening geld kan kosten vanwege het feit dat de lening in principe vervroegd wordt afgelost. Over het algemeen is dit het geval bij een persoonlijke lening en bij een doorlopend krediet. Op het moment dat deze kosten hoger zijn dan het voordeel in de rente dat kan worden behaald is het natuurlijk onzinnig om alles over te sluiten.

Verlengen van de looptijd bij het oversluiten van een lening

Wanneer men een lening omzet in een nieuwe lening dan kan men er in het algemeen ook voor kiezen om een langere looptijd te nemen. Dit kan verstandig zijn wanneer men problemen heeft met het betalen van de huidige maandlasten. Bij een langere looptijd horen namelijk lagere aflossingskosten per maand omdat men langer de tijd heeft om de totale lening af te lossen.

Overigens geldt voor een langere looptijd natuurlijk ook dat men over de gehele looptijd meer rente zal moeten betalen. Het verlengen van de looptijd zal uiteindelijk zorgen voor hogere totale kosten maar omdat het kan worden uitgespreid over meer maanden zullen de maandlasten van de lening afnemen.

Posted on Nov 19, 2017

Meest Gelezen

Archief

Top