Waarom zou u teveel betalen voor een lening als het ook goedkoper kan? U kunt nu een hoop geld besparen door een goedkope lening af te sluiten! Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is niet direct de eerste de beste lening af te sluiten die u tegenkomt. Dit is namelijk waar het bij de meeste mensen misgaat. Mensen zijn in geld nood en hoewel dat erg vervelend is kan de financiële situatie nog een stuk slechter worden met een veel te dure lening. Een lening is namelijk niet alleen bedoeld om op korte termijn een oplossing te zijn, maar uiteindelijk ook op de lange termijn.

Het lenen van geld van vaak een oplossing zijn in een periode waarin iemand het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Veel mensen hebben aan het einde van de maand toch niet zo veel te besteden als ze zelf hadden gedacht en dat is vervelend. Ook kan het voorkomen dat onverwachte kosten ervoor zorgen dat mensen te weinig geld hebben om hun normale rekeningen te betalen. In dit soort situaties kan het prettig zijn als er een mogelijkheid is om wat geld te lenen. Of dit nou van vrienden of van een bank is, mensen doen dit het liefst zo goedkoop mogelijk.

Een lening afsluiten.

Het afsluiten van een goedkope lening kan een prima alternatief zijn voor mensen die tijdelijke problemen hebben in de financiële sfeer. Een opstapeling van rekeningen bijvoorbeeld of een noodzakelijke aanschaf van een auto of een keuken kunnen een reden zijn om een lening af te sluiten. Hiermee wordt tijdelijk een ruimere financiële situatie gecreëerd. Het is echter wel belangrijk dat u zich niet in de schulden gaat werken. De prioriteit moet dan ook altijd liggen bij het aflossen van de lening en daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de geldverstrekker over de aflossing van de lening.

Looptijd en rente van de lening.

Bij het afsluiten van een lening is het verstandig om te kijken naar de kosten van de lening. De kosten van een lening worden in principe bepaald door de rente die men moet betalen over het bedrag dat men leent. Hoe lager de rente is bij een bepaalde geldverstrekker hoe goedkoper de lening op papier is. Wel moet hier rekening gehouden worden met de looptijd van de lening aangezien een lange looptijd ook zorgt voor een langere periode dat men rente moet betalen en dus van invloed is op de kosten van de lening.

Verschillende soorten leningen

Er zijn verschillende soorten leningen die men kan afsluiten. Welke lening voor een bepaalde consument het beste is hangt een beetje af van de bestemming van geld. Zo kan iemand die een lening af wil sluiten om de aanschaf van een auto te financieren beter een persoonlijke lening afsluiten terwijl iemand die af en toe geld nodig heeft voor onvoorziene dingen beter een doorlopend krediet afsluiten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende leningen die men af kan sluiten:

Pas op voor de goedkoopste lening

Wanneer u op zoek gaat naar een goedkope lening dan dient u op te passen voor de leningen die op het eerste gezicht enorm goedkoop lijken. Veel nieuwe krediet verstrekkers bijvoorbeeld proberen nieuwe klanten te lokken met op het eerste zicht erg voordelige premies. Achteraf blijkt vaak dat de leningen eigenlijk helemaal niet zo goedkoop zijn of worden de tarieven tijdens de looptijd zelfs aangepast. U bent daarom vaak beter af met een vertrouwde kredietverstrekker. Ook hier kunt u namelijk goedkope leningen vinden en hoewel ze misschien niet het aller goedkoopst zijn, kunt u wel vertrouwen dat het een goede lening is.

Hoe leen ik nu zo goedkoop mogelijk?

Als mensen besloten hebben om een lening af te sluiten dan is een van de eerste wensen van deze mensen om zo weinig mogelijk te betalen voor deze lening. Dit komt er op neer dat ze zo goedkoop mogelijk willen lenen. Een lage rente is dus vanzelfsprekend een van de belangrijkste factoren waar naar wordt gekeken bij het zoeken naar een geldverstrekker. Online kan er rustig rondgekeken worden naar de rente die wordt gerekend over een lening bij de desbetreffende geldverstrekker

Ook zijn er verschillende soorten leningen die niet allemaal even goedkoop zijn. Een voorbeeld van een lening die relatief wel goedkoop is het doorlopend krediet. Voor oudere mensen die geen doorlopend krediet kunnen krijgen is de persoonlijke lening een prima alternatief. Kopen op afbetalen daarentegen is ook een vorm van lenen, echter betaald men bij deze vorm van snel lenen ontstellend veel rente over het bedrag dat wordt geleend. Hetzelfde geldt overigens voor huurkoop.

Goedkoop geld lenen bij Auxifina!

goedkoopste persoonlijke lening

Auxifina is een bedrijf wat zich vooral heeft gespecialiseerd in geld verstrekken. Naast leningen afsluiten doet Auxifina ook nog wel een paar andere dingen, zoals het afsluiten van een autoverzekering bijvoorbeeld. Wil je dus goedkoop geld lenen, dan kom je al snel bij Auxifina uit. Op de website van kun je al snel een inschatting krijgen van hoeveel geld jij zou kunnen lenen.

Dit is natuurlijk niet meer dan een indicatie. Zodra jij een lening bij Auxifina aanvraagt, zal de aanvraag in behandeling nemen en hierover met jouw contact opnemen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen ze nog naar extra gegevens vragen om op deze manier een beter beeld te krijgen van je financiële situatie. Het soort contract dat je hebt bijvoorbeeld of dat je al een andere geld lening hebt lopen.

Hoeveel geld kun je lenen bij Auxifina?

De hoeveelheid geld die je kunt lenen bij Auxifina is natuurlijk van een hoop factoren afhankelijk, zoals:

  • je inkomen
  • gezinssituatie
  • soort contract dat je hebt
  • het bedrag wat je zou willen lenen

Om je alvast een klein beeld te geven. Als je in je eentje zo’n 3000 euro aan salaris ontvangt, dan zou je bij Auxifina zo’n 60.000 euro kunnen lenen. Afhankelijk van de soort lening die je kiest (persoonlijk of doorlopend krediet) betaal je dan tussen de 5 en 8% rente. Bij een bedrag van 60.000 euro is dit dan een bedrag van zo’n 4.000 euro.

Het afbetalen van een goedkope lening en de snelheid waarmee dit gebeurd heeft ook invloed op hoe goedkoop je een lening af kunt sluiten. Als je bij bovenstaand voorbeeld, bijvoorbeeld in 120 maanden het bedrag terugbetaald dan moet je hier zo’n 2% meer rente over betalen dan dat je het bedrag in 100 maanden terugbetaald. Je moet natuurlijk wel kijken wat mogelijk is in jouw situatie. Sneller je lening terug betalen betekent natuurlijk ook dat je elke maand een hoger bedrag moet terug betalen.

Meest Gelezen

Archief

Top