Categories: Lening Berekenen

Na het afsluiten van een doorlopend krediet, een hypotheek en misschien het aangaan van een afbetalingsregeling voor het één of ander, blijkt ineens dat je helemaal niet zo goedkoop bezig bent. Zelfs een beetje extra geld lenen gaat niet meer doordat je schulden inmiddels te hoog zijn geworden. In dat geval is het zeker de moeite waard om eens naar de mogelijkheid te kijken om binnen een week sommige of al je leningen over te sluiten naar 1 lening.

vlot online lenen

Diverse mogelijkheden

Je kunt dit via diverse aanbieders doen die het gehele traject ook daadwerkelijk voor je zullen regelen. Indien je besluit dit zelf te regelen dan kun je nog altijd voor verrassingen komen te staan daar de aanbieder vaak beter weet wat er precies bij komt kijken. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het doorlopend krediet dat, na aflossing, doorloopt dus echt wel opgezegd moet worden indien u deze kosten niet langer wilt betalen.

Bij het opnieuw af- of oversluiten van je lening dien je evenzeer de voorwaarden goed in de gaten te houden. Misschien vallen de voorwaarden wel onder een actie van de aanbieder en zit je straks weer met hetzelfde probleem dat je naar verloop van tijd teveel terug moet betalen.

Ook op het vervroegd aflossen van een lening kan een boete rusten, soms zijn deze boetes zo hoog dat het niet gunstig zal zijn om je leningen allemaal onder te brengen in 1 goedkopere lening. Ook de zwarte lijst toetsing kan een probleem opleveren, indien deze negatief uitvalt zal het voor een aantal mensen niet mogelijk zijn om van de eerdere ‘dure’ leningen af te komen.

Voordeligste aanbieder

Om de voor jouw situatie goedkoopste aanbieder van leningen te vinden kun je het beste op diverse sites de voorwaarden vergelijken. Er zijn op het internet ook sites, die na het invullen van een aantal gegevens, je een lijstje presenteren met de goedkoopste en duurste aanbieder.

Tegelijkertijd kun je de diverse aanbieders onderzoeken via reviews van eerdere klanten die op het internet te vinden zijn. Hun mening kan je een goed beeld geven van de betrouwbaarheid van een aanbieder.

Verlaat u echter altijd op meerdere, onafhankelijke reviews. Let er ook goed op dat de goedkoopste aanbieder niet altijd de gunstigste is voor uw situatie. Indien het rente percentage wat betaald dient te worden erg laag ligt kijk dan nog eens extra naar de looptijd en randvoorwaarden van deze aanbieder. Soms kunnen bijkomende afsluitkosten ertoe leiden dat andere aanbieders toch goedkoper zijn.

Zoekt u een lening om nog van een promotie te profiteren, een reis te boeken of om een kleine periode te overbruggen? Een bank is in dat geval minder interessant omdat het vaak langer duurt alvorens uw dossier wordt goedgekeurd en u het geld ter beschikking heeft. Op de markt zijn er ook private kantoren die uw aanvraag sneller verwerken. Zo kunt u binnen het uur een antwoord verwachten op uw kredietaanvraag. Aanvaardt u het voorstel, dan staat het geld de volgende werkdag op uw rekening.

Vertrouwd en vlot online lenen

Om vertrouwd en vlot geld te lenen heeft u één speciale troef: het internet. Dankzij het internet kunt u kantoren opzoeken en de ervaringen met het kantoor in kwestie bekijken. Zo weet u onmiddellijk welk kantoor te vertrouwen is en eerlijk werkt, en welke kantoren uw aanvraag niet waard zijn. Bij de kantoren die u vertrouwt kunt u vervolgens een aanvraag indienen waarin u naast uw persoonlijke gegevens ook een overzicht van uw inkomsten en lasten doorstuurt.

Aan de hand van dit overzicht zal berekend worden of u een lening kunt aangaan. Deze berekening is in uw voordeel omdat het de kans op wanbetaling vermindert. Zo bespaart u zichzelf veel miserie en kosten als u door omstandigheden uw inkomsten verminderen of wegvallen. Achteraf kunt u de voorstellen die u krijgt vergelijken om het voordeligste krediet te kiezen. Daarnaast bestaan er modules waarin u uw gegevens invoert en het automatisch naar alle kantoren verstuurd wordt. Dit bespaart u tijd.

Persoonlijk een lening afsluiten

Verkiest u persoonlijk contact boven het internet? Elk respectabel kantoor heeft openingsuren waarop u kunt langsgaan. Zo leert u uw dossierbeheerder kennen en heeft u een idee van de werking van het kantoor. Voelt u zich niet comfortabel bij een bepaald kantoor, kijk dan verder. Uiteindelijk moet u na het afsluiten van de lening elkaar regelmatig spreken en samenwerken.
Op het kantoor zelf wordt dezelfde procedure gevolgd als op het internet. Een overzicht van inkomsten en lasten wordt gebruikt om te bepalen hoeveel u kan lenen en tegen welke voorwaarden.

Voorwaarden zijn bepalend

Belangrijke tip: Zorg steeds dat u vertrouwd bent met de voorwaarden in u contract en dat u begrijpt wat erin staat. Zo kan u met vertrouwen uw kredietacceptatie ondertekenen en staat u achteraf niet voor onaangename feiten. Indien u niet vertrouwd bent met de gehanteerde terminologie, raadpleeg dan een onafhankelijke financiële specialist. Als u samenwerkt met een respectabel kantoor, zullen zij u alle tijd geven om het voorstel te laten bestuderen en wordt er geen druk op u uitgeoefend.

Posted on Jun 12, 2017

Meest Gelezen

Archief

Top