Categories: geldreserve

Een goedkoop geldreserve vind je alleen maar op het moment dat je moeite steekt in het zoeken naar kennis en met de juiste kennis en daarom zegt men ook dat kennis soms machtiger is dan het zwaard. Het is tenslotte zo dat je het doel van het goedkoopste geldreserve alleen bereikt als je de juiste kennis uit de juiste plaatsen weet te halen.

Maar hoe begin je daarmee? De eerste stap is een overzicht krijgen van wie er kredieten en leningen aanbiedt voor het doeleinde waar jij voor wilt lenen. Een geldreserve kan ontzettend interessant zijn voor bepaalde doeleinden, maar dan moet je dus wel duidelijk weten waar je voor leent. Op Internet zoeken naar jouw leningvorm in combinatie met het doeleinde waar je voor gaat lenen krijg je vanzelf een idee van de grote aanbieders in de markt.

Maak uit die top 5 dan een overzichtje voor jezelf met de rentetarieven, maar ook de voorwaarden die aan die rentes vastzitten. Kredieten die een bepaalde looptijd hebben maar verschillenden rentes zijn wel te vergelijken. Maar als je een compleet andere looptijd of voorwaardenpakket hebt, dan is vergelijken weer niet mogelijk.

Heb je eenmaal een overzicht dan is de volgende stap het opvragen van een offerte op maat. Uit alle aanbiedingen die je gezien hebt, heb je dus een aantal goede kandidaten uitgezocht die je nu aan een nader onderzoek gaat onderwerpen door het opvragen van een offerte. Leg dan de teruggekeerde offertes naast elkaar als je ze eenmaal hebt.

Een telefoontje kan helpen, ook al heb je jouw keuze eigenlijk al gemaakt. Het kan weleens een succes zijn als je terloops vermeldt dat je nog druk vergelijkende bent. Je hebt niks te verliezen en alles te winnen als je het zo aanpakt.

geldverstrekker

Meer goedkoop geldreserve informatie.

Met het afsluiten van een geldreserve kun jij als particulier tegen een aantrekkelijke rente gaan lenen. Her geldreserve, ook wel DK genoemd, is ook uitermate geschikt indien je vooraf nog niet precies weet hoeveel geld je precies wenst te lenen. Naarmate je voor een hogere limiet in aanmerking komt, zul je ervaren dat de te betalen rente lager zal zijn. Dat is ongeacht waaraan je geld wenst te besteden, dit hoeft niet ten behoeve van een eigen woning gedaan te worden, waardoor een geldreserve zeer flexibel kan zijn. De maandtermijnen kunnen afgesproken worden tussen de 1 en 2 procent van de limiet of enkel het alleen betalen van verschuldigde maandrente.

Voordelen van een geldreserve.

Grote voordelen van een geldreserve zijn zeker ook de mogelijkheden dat de eerdere afgeloste bedragen opnieuw kunnen worden opgenomen. Daarnaast kiest men ook vaak vooral voor een geldreserve omdat het aflossen helemaal boetevrij is. Het is fijn om geld dat je een bepaalde periode niet nodig hebt kunt overboeken naar je DK en je dan daarover weer minder rente gaat betalen. De rente betaal je immers alleen over het openstaande saldo van het krediet. Ook zal de rente lager zijn als de rente bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Het te betalen rentepercentage is wel variabel en kan dus iedere maand gaan veranderen. Bij een verhoging van de marktrente zul je gaan zien dat de resterende looptijd van je geldreserve, helaas, zal gaan stijgen.

Rente en kosten van de geldverstrekker?

Op basis van de huidige rentestanden heeft een geldreserve een lage rente. Hierdoor zal de aflossing in de maandtermijn voor een groter deel de schuld van de lening verminderen, met uitzondering als je alleen rente betaald. Gaan lenen via een rentekrediet of een WOZ krediet is een nog betere vorm om aflossingsvrij te gaan lenen. Een van de nadelen van het geldreserve is dat de afgeloste bedragen ieder moment opnieuw kunnen worden opgenomen zonder boete te betalen. Hierdoor heb je niet in de hand hoelang je er over gaat doen om het te lenen bedrag op nul te krijgen. De aangegeven rest looptijden zijn dan ook fictief en afhankelijk van het gekozen aflossingspercentage. Indien je niet het voornemen hebt om tussendoor extra op je geldreserve te gaan aflossen, kun je de te verwachten rest looptijd in de gaten houden via de maandelijks te ontvangen overzichten.

Waarvoor kan je een goedkoop geldreserve voor gebruiken?

Indien je een geldreserve aangaat enkel voor het verbouwen van je eigen woning, is de kans redelijk groot dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Een belastingconsulent kan voor jou bekijken of de rente van die af te sluiten lening ook daadwerkelijk belastingvoordelen kan gaan opleveren. Met een geldreserve kun je ook extra geld achter de hand houden, op voorwaarde dat er ruimte is binnen de overeengekomen limiet. Tele-banking maakt het mogelijk om snel over je geld te kunnen beschikken. Zelf kan geld uit de opnameruimte van je geldreserve naar jouw privérekening overgeboekt worden en de rest van de betalingen regel je zelf. Ook het omgekeerde is mogelijk door extra aflossingen via je bankrekening naar je geldreserve over te boeken.

Ga je bijvoorbeeld een auto of keuken kopen met de ruimte op je geldreserve, kun je extra kortingen bedingen wegens contante betaling. De verkoper komt er immers niet achter dat je geld hebt moeten lenen, om jouw droomaankoop te kunnen gaan realiseren. Door de extra ontvangen kortingen hoef je minder te gaan lenen en kun je geld besteden aan andere aankopen of door minder op te hoeven nemen. Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een geldreserve is dat je geen negatieve coderingen mag hebben. Lenen via een geldreserve wil zeggen dat strenger naar jouw leengeschiedenis zal worden gekeken. Ook voor een geldverstrekker is een geldreserve een risico omdat je over een onvoorzien lange periode geld gaat lenen.

Een geldreserve is een erg populaire lening vorm. Zoals bij elke leningsoort moet over een geldreserve rente worden betaald. Maar een geldreserve is een bijzonder leningvorm, omdat het een flexibele leningsoort is. Flexibele leningvorm houdt in dat er bij een geldreserve rekening kan worden gehouden met budget afwijkingen. Het komt nogal eens voor dat er voor een verbouwing een geldreserve wordt genomen. De benodigde ruimte wordt geboden door het geldreserve omdat er extra ruimte is.

Een geldreserve werkt redelijk simpel. Met de geldverstrekker wordt er een bepaald bedrag afgesproken. Neem als voorbeeld eens € 20.000. Over dit opgenomen geldbedrag wordt een rente berekend door de geldverstrekker. De rente is vaak variabel en verschilt per geldverstrekker. Over het algemeen is de rente voor een geldreserve relatief laag te noemen. U betaalt rente over het bedrag dat u heeft opgenomen, dus als u maar € 5.000 in gebruik heeft van de € 20.000 limiet, dan betaalt u rente over de € 5.000. Bovendien is het mogelijk om boetevrij af te lossen. De voorwaarden voor aflossing verschillen per geldverstrekker, dus het is belangrijk om hier goed op te letten voor je tekent.

De voordelen van een goedkoop geldreserve zijn dus de relatief lage rente en de flexibiliteit die u met een geldreserve krijgt. Het is minder star als met een persoonlijke lening en daarom is een geldreserve ook zo populair tegenwoordig. Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel. Door de grotere mate van vrijheid en flexibiliteit heb je wel het nadeel dat je niet goed kunt inschatten wanneer de looptijd afloopt. Bij een goedkoop geldreserve is het voor sommige mensen ook verleidelijk om geld op te blijven nemen, ook al is het niet persé noodzakelijk.

Posted on Oct 21, 2016

Meest Gelezen

Archief

Top