Categories: Persoonlijke Leningen

Doorlopend krediet aanvragen

De meest bekende kredietsoort is waarschijnlijk het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet kenmerkt zich door de mogelijkheid ten alle tijde geld af te lossen én op te nemen. Zo heb je altijd wat extra speelruimte wanneer je even krap zit. Een doorlopend krediet aanvragen kan gewoon bij je eigen bank, maar ook ergens anders.

Andere soorten kredieten neem je eenmalig op, om daarna per maand af te lossen. Een doorlopend krediet is dus een flexibele doorlopende lening. Omdat dit krediet zo flexibel is, brengt het wel vaak een hoge rente met zich mee.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet aanvragen kan bij vrijwel elke bank. Een doorlopend krediet is een soort krediet waarbij het geleende bedrag tijdens de looptijd telkens weer opnieuw kan worden opgenomen. Dit maakt het een zeer flexibele kredietvorm waar je vaker op kunt terugvallen voor wat extra financiële ruimte. Je betaalt alleen rente over het saldo dat open staat. Hoe lang de aflossing van het doorlopend krediet duurt hangt naast het geleende bedrag ook af van hoeveel en hoe vaak je extra opneemt. In het geval van overlijden wordt een eventuele restschuld kwijtgescholden.

Hoe kan je dit krediet aanvragen?

Je bepaalt van te voren hoeveel je maximaal leent. Meestal is dit een bedrag tussende 2.500 en 50.000 euro. De maximale limiet wordt bepaald door inkomen, soort dienstverband, woonsituatie, woonlasten en eventuele bestaande leningen en vaste lasten. Ben je jonger dan 23 jaar dan kun je tot 7.500 euro lenen. Aflossen gebeurt gewoon met een vast bedrag per maand. Deze maandtermijn is meestal ongeveer 2% van het openstaande bedrag. Het is niet verplicht het volledige bedrag van het doorlopend krediet op te nemen. Het is vooral handig bij onvoorziene uitgaven, of wanneer je het vermoeden hebt dat er een grote uitgave aankomt die niet in je budget past. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je auto of een elektrisch apparaat dat een vreemd geluid maakt. Een doorlopend krediet aanvragen is daarom nooit een slecht idee, want als je het niet opneemt kost het ook niks. En wanneer nodig beschik je over extra geld voor die grote uitgave.

Rente en aflossing

Als de lening in gebruik is genomen, betaal je maandelijks rente en aflossing. Op die manier los je altijd wat af. Ook kun je wanneer je wilt boetevrij extra aflossen en zo minder rente betalen. Neem je meer op, dan verandert het termijnbedrag niet. Wel is het deel rente dat je betaald dan groter en los je minder snel af. De looptijd en rente worden wel in een overeenkomst met de lening verstrekker vastgelegd, maar zijn theoretisch. De rente die je betaald bij een doorlopend krediet is vaak variabel en iets hoger dan bij een persoonlijke lening. Wil je van te voren 100% zeker weten wanneer je klaar bent met het afbetalen van jouw lening? Kijk dan ook eens naar de kredietvorm persoonlijke lening.

Kenmerken

Kies voor het doorlopend krediet als je:

  • een bedrag wilt lenen tussen de 2.500 en 50.000 euro
  • een grote uitgave verwacht
  • flexibel en automatisch wilt aflossen en opnemen
  • een variabele looptijd en rente geen bezwaar vindt
  • niet meer wilt opnemen dan je nodig hebt

Samenvatting

Het doorlopend krediet is flexibel en geschikt voor vrijwel elke uitgave. Het is een kredietvorm die aan te passen is aan je persoonlijke financiële situatie. Je lost maandelijks een deel van het krediet af en betaald een variabele rente. Het deel dat is afgelost is opnieuw opneembaar en je kunt boetevrij extra aflossen. Maak hier gebruik van en los het doorlopend krediet sneller af wanneer je financiële situatie dit toelaat. Leen nooit meer dan nodig, geld lenen kost geld. Altijd geld achter de hand voor onverwachte of grote uitgaven het doorlopend krediet geeft je de financiële ruimte.

Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening is een lening die je eenmalig afsluit om vervolgens af te lossen. Dit gebeurd vanaf je privé rekening oftewel persoonlijke rekening. Vandaar de naam persoonlijke lening. Het is meestal wel een vereiste dat je inkomen maandelijks wordt gestort op de persoonlijke rekening. Andere soorten krediet die je ook ergens anders kunt afsluiten zijn hier wellicht wat soepeler in. Een persoonlijke lening aanvragen gaat altijd op basis van je inkomen. Dit bepaalt voor een groot deel hoeveel je kunt lenen bij jouw bank.

Goedkoop een persoonlijke lening aanvragen

Wil je een persoonlijke lening aanvragen dan doe je dit waarschijnlijk bij je eigen bank. Daar heb je tenslotte al een persoonlijke rekening. Persoonlijke leningen vergelijken voor het aanvragen van een persoonlijke lening kan echter zinvol zijn.

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet elke dag en je bent even bezig met afbetalen. Een goedkope persoonlijke lening met een lage rente levert al snel voordeel op. Met een looptijd van soms meerdere jaren is een tientje per maand al een besparing. Vergelijk leningen van verschillende aanbieders voordat je jouw persoonlijke lening aanvraagt.

Een lening aanvragen met een zwarte lijst registratie

Een persoonlijke lening aanvragen met negatieve registratie is niet gemakkelijk. Om dit aan te vragen moet er een bepaalde vorm van vast inkomen zijn. Aan een aanvraag zonder registratie zijn al strenge eisen gesteld. De begroting, in en uitgaven, moeten de ruimte laten om voldoende te kunnen aflossen.

Zakelijk krediet aanvragen

Naast een persoonlijke lening is er ook nog zoiets als een zakelijke lening. Een zakelijke lening, de naam zegt het al, is doorgaans bedoeld als bedrijfsfinanciering. Een zakelijk krediet aanvragen kan bij elke bank, maar er zijn ook financierders die zich hierin specialiseren. Heb je een groter startkapitaal nodig? Een specialist in zakelijk lenen begrijpt de ondernemer vaak beter. Er zijn ook gewone banken die zich meer op ondernemers richten.

Meest Gelezen

Archief

Top